2009-11-05 14:12:12• hírek • Gozner Gertrud

Növekszik a légúti fertőzések száma

Az utóbbi időszakban tapasztalt hideg időjárás megnövelte a légúti megbetegedések számát a megyében is. A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság statisztikái szerint az október 26 és november elseje közötti periódusban 1798 új beteget regisztráltak.

Korosztályokra lebontva a legveszélyeztetettebb csoport a gyermekeké, vagyis az 1 és 15 év közöttieké, de a felnőttek sem mentesülnek a légúti megbetegedésektől. Október utolsó hetében 143 egy év alatti kisgyermeknél diagnosztizálták légúti fertőzést, az 1 és 14 év közötti gyerekek közül 938-nál jelentkeztek a megfázás tünetei.

A 15-29 év közötti korosztályban 371, a 30 és 64 közöttiben 263, míg a 65 év felettiben 365 esetet jegyeztek fel. Ami a tüdőgyulladásos megbetegedéseket illeti, október utolsó hetében 167-en fordultak ezzel a panasszal orvosukhoz. Közülük 8 személy szorult kórházi ellátásra. A közegészségügyi igazgatóság szerint egyelőre egyetlen influenzás esetet sem jegyeztek fel a megye egészségügyi intézményeiben.

Dr. Dorel Coica a hivatal igazgatója csütörtökön közzétette a hét elején felfedezett sertésinfluenza-gyanús páciens leleteit, és megnyugtatta a lakosságot, hogy Szatmárnémetiben egyelőre nem jelentkezett az A típusú H1N1 influenza vírusa. Az Izraelből visszatért férfitől vett minták mind negatívak voltak a bukaresti laboratórium eredménye szerint. Ennek ellenére az orvos a védőmaszk viselésére buzdítja a megye lakosságát, hogy ezzel elejét vegyék a hagyományos és az új típusú influenza terjedésének.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: