2008-10-01 16:40:52• hírek • Parajdi Andrea

Növekedett a nyugdíj és a minimálbér

Október elsejétől a kormány közel húsz százalékkal növelte a nyugdíjpont értékét, emellett pedig a minimálbért is emelték.

Korábban kérdéses volt, hogy a nyugdíjpont értékének emelése októberben vagy novemberben valósulhat meg, azonban a gazdasági növekedésnek köszönhetően már ebben a hónapban az új nyugdíjpontok alapján kaphatják meg jövedelmüket a nyugdíjasok. Ezidáig 581,3 lejt jelentett egy nyugdíjpont, amelyet szerdától 697,5-re emeltek.

Szatmár megyében 96 ezer nyugdíjas van bejegyezve, akik havonta különböző összegeket tehetnek zsebre. A nyugdíjemelés jelen esetben is a magasabb nyugdíjasoknak kedvez leginkább, ám az átlagos jövedelemmel rendelkezők - megyénkben ez 500-600 lej körül mozog - is havonta közel 100 lejjel kaphatnak majd többet az államtól. A nyugdíjpont értékének emelése 1.370 millió lejes többletkiadást jelent a kormánynak.

A nyugdíjpont növelése mellett, szerdától 8 százalékkal a minimálbér értéke is változott, 500 lejről 540 lejre emelkedett. A kormány úgy döntött, az átlagbér január elsejétől 600 lej lesz majd, ami újabb 11,1 százalékos emelést jelent.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: