2009-10-19 13:47:52• hírek • Gozner Gertrud

Nőtt az illegális átkelések száma

A Szatmár Megyei Határrendészet alá tartozó három átkelőt az év első kilenc hónapjában több mint 2 millió személy lépte át - derül ki a határrendészet által kibocsátott közleményből.

Míg a tavalyi év hasonló időszakában 2.111.304 személy lépte át nálunk a határt, addig ez a szám idén kisebb csökkenést mutat, 2009-ben 2.098.158-an hagyták el, vagy léptek be Szatmár megyénél Romániába. Ez több mint 13 ezerrel kevesebb határátlépőt jelent - áll a közleményben.

Kivétel nélkül minden egyes átkelőnél, úgy mint Peténél, Halminál és Csanálosnál, csökkent az utasok száma. 2009 első kilenc hónapjában 1.437.028 román és 661.130 külföldi állampolgár lépte át a határt. Ezzel ellentétben megnőtt a járműforgalom a határon, idén 20 százalékkal több gépkocsi, vagyis 957.605 jármű hajtott át az átkelési pontokon.

Ami az illegális határátlépések számát illeti, ez a tavalyi évhez képest enyhe növekedést mutat. Amíg 2008 első kilenc hónapjában összesen 145 ilyen kísérletet regisztráltak, addig ez a szám idén elérte a 162-öt. A határrendőröknek az idén harminc lopott járművet sikerült leleplezniük a határátkelőknél, ezek közül 14 darab külföldről lopott nehézgépjármű volt.

Ugyancsak ebben az időszakban 14 csempészési ügyet lepleztek le a határőrök, amely során 67 ezer csomag cigarettát koboztak el 281 ezer lej értékben. Ennek keretén belül 43 házkutatást is végeztek, hogy felgöngyölíthessék a különböző csempész-hálózatokat.

A határrendészet folyamatos ellenőrzéseket végez, hogy megakadályozza és megfékezze a munkatársai között a korrupció jelenséget. Az év első kilenc hónapjában három határrendőr jelezte felettesének, hogy bizonyos személyek csúszópénzt ajánlottak fel nekik.


Csökkent a forgalom a megye határátkelőinél


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: