2008-08-18 22:58:35• hírek • Csenteri Judit

Egyre többen kötünk biztosításokat

A biztosítások bruttó értéke az év első felében elérte a 4,4 millió lejt.

Ez év első felében Románia lakossága 4,4 millió lej értékű biztosítást kötött meg. 2007 hasonló időszakához képest ez 22%-os növekedést jelent.

2008 első szemeszterének végén az országban 8,7 millió általános biztosítási szerződés és 7,8 millió életbiztosítási szerződés volt érvényben, összesen 4,4 millió lej értékben. Az autóbiztosítások még mindig a legnagyobb részét töltik be a biztosításoknak: több, mint 75%-át a biztosítások bruttó értékének. Ezek az év első szemeszterében körülbelül 40%-os növekedést értek el.

Elég nagy csökkenés következett be azonban a hitelbiztosítások terén. Ezek már csak 3%-át képezik az általános biztosítások piaci értékének. Az életbiztosítások azonban még nagyobb növekedést értek el, mint az általános biztosítások: csaknem 25%-kal növekedtek meg az év első felében, s ezáltal bruttó értékűk szinte eléri a 850 millió lejt.

A biztosításokat felvigyázó tanács elmondása szerint, a piac első féléves eredményei stabil és folyamatosan fejlődő piacra utalnak, továbbá egyre nagyobb bizalomra a fogyasztók részéről.

Cs. J.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: