2012-06-18 11:46:27• hírek • Póti Orsolya

Közel 500 szabad állás Szatmár megyében

A Szatmár Megyei Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökség legújabb adatai szerint a megyében összesen 476 szabad állás van, melyből 384 Szatmárnémetiben található.

A legfrissebb jelentés szerint 17 egyetemi diplomásra van szükség, 324 álláshoz középfokú végzettség kell és 43 munkahelyre szakképzetlen munkásokat várnak.

Az ajánlatokat illetően a helyzet változatlan, hiszen most is a textilipar területén a legnagyobb a kereslet. A varrónőkön, szabókon és a cipőfelsőrész-varrókon kívül keresnek még programozót, biztosítási ügynököt, gyógytornászt, vegyész- és építészmérnököt, pincért, eladót, értékesítési ügynököt, szakácsot, csomagolót, hegesztőt, asztalost, sofőrt, lakatost és napszámost.

Nagykárolyban összesen 27 szabad állás várja az elhelyezkedni vágyókat. Keresnek könyvelőt, sofőrt, autószerelőt, ácsot, cipőfelsőrész-varrót és kőművest. Avasfelsőfaluban 25, Tasnádon 40 szabad munkahely van meghirdetve, Erdődön és Turcon pedig nincs jelenleg egyetlen szabad munkahely sem.

A Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökségnél ebben a periódusban 80 külföldi munkaajánlat felől lehet érdeklődni. Németországba öt számítástechnikai szakembert, két asszisztensnőt és egy építésvezetőt várnak, Dániában 30 orvosra és egy állatgondozóra lenne szükség, míg Ausztriába 20 favágót várnak. Norvégiában 10-10 mérnöknek és egy hegesztőnek, míg Szlovéniában egy fogorvosnak biztosítanának munkahelyet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: