2012-07-29 14:25:48• hírek • Póti Orsolya

Nőtt a szabad munkahelyek száma

A szabad munkahelyekről tájékoztatott a Szatmár Megyei Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökség. Szatmár megyében összesen 407 szabad állás van, melyből 404 a megyeközpontban várja az elhelyezkedni vágyókat.

A megyei Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökség legfrissebb adatai szerint ebben a periódusban nyolc felsőfokú végzettségű munkaerőre van szükség, 355 álláshoz középfokú végzettség kell és 41 munkahelyre szakképzetlen munkásokat várnak.

Az ajánlatokat illetően a textilipar területén a legnagyobb a kereslet: ebben az ágazatban közel 300 szabad állás van. Továbbá szükség van cipészekre, bőrművesekre, kőművesekre és a kereskedelemben dolgozókra. A felsoroltakon kívül a megyeközpontban keresnek még értékesítési ügynököt, gyógytornászt, mérnököt, hegesztőt, autómosót, kamionsofőrt, asztalost, szobalányt valamint újrahasznosítható hulladék-válogatót.

Ebben a periódusban Avasfelsőfaluban két és Nagykárolyban egy szabad munkahely van, Turcon, Tasnádon és Erdődön pedig nincs szabad állás.

A Szatmár megyében kínált szabad állások száma ugyan nőtt, de a külföldi munkaajánlatok száma csökkent.  Összesen 61 külföldi munka felől lehet érdeklődni a megyei Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökségnél. Németországban két általános orvosi asszisztenst, három mérnököt és egy szoftver fejlesztőt várnak.

Dániában harminc állatgondozóra és farmon tevékenykedő személyre lenne szükség, Norvégiában pedig három tetőszerkezet-javítónak biztosítanának munkahelyet. Csehországban 30 árú-mozgatónak van munkahely.

Aki további információkat szeretne megtudni az állásokkal kapcsolatban a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség  0261-770237-es  telefonszámán, vagy személyesen a helyszínen a Ion Ghica u. 36 szám alatt érdeklődhet. A Szatmár megyében található szabad munkahelyek listájáért kattints ide!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: