2009-07-09 14:30:28• hírek • Gozner Gertrud

Nőtt a sikeres érettségizők száma

Összesen 500 óvást nyújtottak be különböző vizsgatantárgyakból a jegyeikkel elégedetlen érettségizők - derült ki a Szatmár Megyei Tanfelügyelőségen csütörtök délben megtartott sajtótájékoztatón.

Egyes diákok egyszerre több tantárgyból is szerettek volna javítani a jegyeiken - fejtette ki Ioan Viman főtanfelügyelő-helyettes. A dolgozatok átnézése után 201 óvásnak adott helyett a javító bizottság, a fennmaradó 299 kérelmet elutasították.

Az összes átvizsgált dolgozatból 35 esetben csökkentették az eredetileg megadott osztályzatot, 166 esetben pedig növelték a dolgozatra adott jegyet. A 166 esetből 73 diák az új osztályzat segítségével átment az adott tantárgyból, ami azt jelenti, hogy megyei szinten nőtt a sikeres érettségit tevők aránya.

Az új eredmények alapján megyei szinten 75,6 százalékos a sikeres érettségizők aránya, ez még mindig elmarad az országos átlagtól, amely 79,95 százalék. A megye két iskolájában, a Mihai Eminescu Kollégiumban és a Nagykárolyi Elméleti Líceumban 100 százalékos a sikeres vizsgázók aránya.

Kónya László főtanfelügyelő-helyettes lapunknak elmondta, hogy a legtöbb óvást román nyelvből és irodalomból, valamint matematikából nyújtották be a diákok. Természetesnek mondható, hogy ezekből a tantárgyakból alacsonyabbak a jegyek, mert a követelmények is nagyobbak. Az óvások eredményeit csütörtök délután 16 órakor függesztik ki a vizsgáztató központokban.


Kónya László főtanfelügyelő-helyettes, Mariana Popa főtanfelügyelő és Ioan Viman főtanfelügyelő-helyettes.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: