2008-06-29 12:28:05• hírek • Csenteri Judit

Új sört dobtak piacra

sorAz Albacher 0,5 és 2,5 literes flakonokban valamint dobozos sörként kapható a kereskedelemben. 

Új sör jelent meg a romániai piacokon, az Albacher. Bár az első flakon- és doboz sörök már a múlt hónapban piacra kerültek, a gyárat csak három napja avatták fel hivatalosan. 

A sört a Romaqua-Borsec gyártja Fehér megyei székhelyén (judeţul Alba), ahonnan a sör megnevezése is ered. Egy 2,5 literes flakon Albachert átlagosan 5,5 lejért lehet megvásárolni a kereskedelemben, de 0,5 literes flakonokban és dobozos sörként is elérhető a „szőke" Albacher.

A vállalat építését a múlt év júliusában kezdték el, a beruházás értéke pedig meghaladta a 40 millió eurót. A költő, Lucian Blaga szülőhelyén, Sebesen megvásárolt telek, amelyen a vállalat fel lett építve, 25 hektárt foglal magába. Szintén itt lesz megépítve a nemzeti logisztikai központ két raktára is, ahová a gyártó termékei jutnak majd el, mielőtt a kereskedelembe kerülnének.

A sebesi gyárat német szakértők tervezték. A jelenlegi 230 alkalmazott a teljesen automatizált sörgyártási folyamatot ügyeli fel. A gyár aktuális körülményei között 1 év alatt 1 millió hektoliter sört képes bepalackozni, de amennyiben az eladások jó úton haladnak majd, ez a mennyiség a 2 millió hektolitert is elérheti. A vállalat az Albacher sör gyártásával 4-5%-os piaci részesedésre szeretne szert tenni.

A Romaqua-Borsec jövőbeni tervei között egy csíkszeredai ásványvíz palackozó gyár megépítése szerepel, amely értéke elérheti a 10 millió eurót.

 

Cs.J.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: