2010-08-16 14:20:11• hírek • Szatmár.ro

Nőtt a nyári szezonális italok fogyasztása

A kánikulai napokon növekszik a szervezet vízigénye, így magától értetődő, hogy azt nyári-, szezonális hűsítő italokkal igyekszünk pótolni. Az olykor elviselhetetlen hőség igazi haszonhúzói a klímaberendezések árusítói valamint az ásványvíz, a sör és a jégkrémek forgalmazói.

Az utóbbi időszakban országszerte jelentősen nőtt az ásványvízfogyasztás, így az eladási forgalom az előző év azonos időszakához viszonyítva 20 százalékkal megemelkedett. Románia nemzetközi viszonylatban számottevő ásványvízkészlettel rendelkezik. Évente 1,2 milliárd liter ásványvíz kerül forgalomba, aminek 90 százaléka az ország határain belül kerül eladásra. Amennyiben a jelenlegi hőmérsékleti maximumok továbbra is kitartanak, a forgalmazók 20 és 60 százalék közötti eladásra számítanak a szezonális hűsítőitalok (ásványvíz, üdítőital, sör) tekintetében. Románia lakosságának mintegy 70 százaléka fogyaszt ásványvizet, míg más európai országokban leginkább a szénsavmentes ásványvizet részesítik előnyben.


A legnagyobb eladást a nyár egyik klasszikus itala, a sör érte el

A legnagyobb eladást a nyár egyik klasszikus itala, a sör érte el


A legnagyobb növekedést a nyár egyik klasszikus itala, a sör érte el, aminek eladása - a téli időszakhoz viszonyítva - a négyszeresére nőtt. Ami pedig a fagylaltot illeti, az évente előállított 30.000 tonnából a nyári hónapokban a romániaiak 8.570 tonnát fogyasztanak, vagyis országos átlagban naponta 285 tonnát. A nyári időszakban egy család átlagosan 4,2 kg fagylaltot fogyaszt havonta.


A nyári időszakban egy család átlagosan 4,2 kg fagylaltot fogyaszt havonta

A nyári időszakban egy család átlagosan 4,2 kg fagylaltot fogyaszt havonta


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: