2009-01-12 19:24:16• hírek • Szatmár.ro

Nőtt a közúti balesetek száma

Hétfőn délután sajtótájékoztató keretében számoltak be a Szatmár Megyei Rendőrség elöljárói a tavalyi év mérlegéről.

A statisztikák szerint, a tavalyi évben több közúti baleset, kihágás történt, mint 2007-ben. A 155 (58-al több mint 2007-ben) súlyos baleset során, 47-en haltak meg, 137-en pedig súlyos sérüléseket szenvedtek. A hatóságok szerint, a megye főbb útvonalain elhelyezett sebességmérő műszerek felszerelése óta, ezeken az útszakszokon nem történtek halálos balesetek. A közúti balesetek gyakoriságát illetően, megyénk a negyvenedik helyet foglalja el, míg a közúti kihágásokat illetően a harmadik helyen vagyunk országos viszonylatban.

A.tavalyi év során 5784 büntetőeljárást kezdeményeztek, ezzel Szatmár megye a 22. helyet foglalja el országos szinten. Ami jó hír, hogy nem kevesebb mint 30,7%-al csökkent az erőszakos bűncselekmények száma, összesen 5 gyilkosság és 6 gyilkossági kísérlet történt.

A cigarettacsempészet terén is bőven akadtak teendőik a hatóságoknak, ugyanis 278 szabálysértési bírságot róttak ki, a bírságok összege meghaladja a 180 ezer lejt és összesen 167 ezer doboz cigarettát koboztak el, 509 ezer lej értékben. A kiskorú bűnözés és a zsebtolvajlás viszont csökkenő tendenciát mutat.

Az idei évben a rendőrség prioritásnak tekinti a Shengeni övezethez való csatlakozás előfeltételeinek megteremtését, valamint a közúti balesetek számának csökkentését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: