2020-04-21 09:12:08• hírek • Bede Emőke

Nőtt a gyógyultnak nyilvánított fertőzöttek száma Szatmár megyében

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal által naponta közreadott adatok szerint az elmúlt napokban jelentősen csökkent azon személyek száma, akik valamelyik megyénkben kialakított karanténközpontban „raboskodnak”. Jelen pillanatban (április 21.) 297 személyt tartanak intézményes megfigyelés alatt, további 550 fő pedig 14 napos otthoni elkülönítését tölti.

Noha az otthoni elkülönítés betartása az érintettek túlnyomó többségének szerencsére nem okoz gondot, mégis rendszeresen buknak le olyan renitens személyek, akik ilyen-olyan indoknál fogva nem tartják be a szabályokat. Ezen személyek nyakába nem csak egy tetemes pénzbírság, de egy büntetőjogi eljárás is szakad. Ugyanakkor érdemes azt is tudni, hogy a rendelkezések értelmében a lakhelyi elkülönítés szabályaira fittyet hányókat intézményes karanténba szállítják, ahol újfent 14 napot kell az illetőnek eltöltenie, ennek költségeit pedig saját zsebből kell fizetnie.


A kormánybiztosi hivatal mindemellett azt is közölte, hogy mostanra 18-ra nőtt azon személyek száma, akiket az orvosok gyógyultnak minősítettek. Újabb elhunytakról nem érkezett jelentés, azaz Szatmár megyében továbbra is 6 halálesetet írnak a fertőzés számlájára a hatóságok. A legutóbbi tájékoztatás szerint megyénkben 45 személynél mutatták eddig ki az új típusú koronavírus jelenlétét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: