2012-02-01 09:51:30• hírek • Kocsis Zoltán

A Dacia újjáélesztené a Solenzát

A Dacia arra készül, hogy életet leheljen a hét éve egyszer már halni hagyott modelljébe, a Solenzába. Ezt írja legalábbis a francia Caradisiac magazin, amely fényképet is közöl az új modellről.

Mi több, a lap azt állítja, hogy az új Solenza tulajdonképpen a most futó Loganek következő generációja lesz. A pitesti autógyár az elmúlt évtized közepén, 2003 és 2005 között egyszer már használta a Solenza fantázianevet egyik akkori modelljéhez.

Az új Solenza egy 4,8 méter hosszú szedán lesz, amely a lap szerint immár „európai szintű felszereltséggel lesz ellátva": többek között automata sebességváltóval és LED-es fényszórókkal. A Renault Fluence alapjaira építendő modellt az eddig megszokottnál jóval élénkebb színekre festik majd - írja a francia lap. A magazin szerint a modellt benzines - 95 és 105 lóerő között - és dízel - 90-130 lóerő közötti - motorral szerelik majd fel, ára pedig 13.000 euró körül lesz.

A Caradisiac szerint az új modell 2015-ban jelenik majd meg.

Addig is a Dacia idén komoly mérföldkőhöz ér: a tavaszi, genfi autószalonon mutatják majd be a vadonatúj modellt, a Lodgyt és a hírek szerint az év végéig piacra kerül a Logan2 is.

Így nézhet ki az új Dacia Solenza 2015-ben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: