2009-05-07 14:48:33• hírek • Gozner Gertrud

Nőtt a fiatalkorú bűnözők száma

Csütörtökön indította útjára a szatmári Polgárközeli Rendőrség a Fiatalkorú bűnözés - deviáns viselkedés elnevezésű kampányát, amelynek célja, hogy visszaszorítsák a középiskolások körében egyre inkább elharapódzó bűncselekményeket.

A projektben két szatmárnémeti középiskola, a Traian Vuia Technikai Kollégium és az Unió Iskolacsoport kilenc és tíz osztályos tanulói vesznek részt. Azért esett a rendőrség választása erre a két iskolára, mert más városi oktatási intézményekhez képest itt gyakoribb a fizikai és verbális erőszak a diákok között. Érdekesség, hogy míg 2007-ben 107 törvényellenes tettet követtek el a megyében fiatalkorúak, addig tavaly ez a szám már elérte a 195-öt.

A kampány öt héten keresztül zajlik a két iskolaközpontban, melynek során a rendőrség munkatársai az osztályfőnökök segítségével megpróbálják a diákokat figyelmesebbé tenni a körülöttük zajló eseményekre, az emberekre, valamint a bűncselekmények felismerésére.

Ennek érdekében a foglakozások során kérdőívet töltetnek ki a tanulókkal, szerepjátékok eljátszásába vonják be őket, hogy felismerjék a bűncselekményekhez vezető szituációkat, és oktatófilmeket vetítenek le nekik. Az öthetes foglalkozás végén a két iskola csapatai focimérkőzést játszanak egymással és a rendőrség válogatottjával. Jövő évtől kezdődően a polgárközeli rendőrség munkatársai több helyszínen készülnek beindítani a fiatalkorú bűnőzést megelőző kampányt.

A foglakozások során kérdőívet töltetnek ki a tanulókkal

A projektben két szatmárnémeti középiskola vesz részt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: