2018-01-19 08:32:12• hírek • Szatmár.ro

Nőtt a felső légúti megbetegedések száma Szatmár megyében

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hivatal legfrisebb tájékoztatása szerint nem csökkent a vírusos megbetegedések száma, sőt!

A statisztikák azt mutatják, hogy az influenza, a megfázás és a tüdőgyulladás korosztálytól függetlenül egyre több embert érint. A hivatalos értesítések szerint a megszokottnál később kezdődött az influenza szezon, így várhatóan egy ideig még nem fog csökkenni a betegek száma.
 

2018 első két hetében ugrásszerűen megnőtt, szinte megduplázódott azoknak a száma, akik valamilyen felső légúti panasz miatt felkeresték a háziorvosokat.  Legalább 700 megbetegedést regisztráltak a megyében. Ez közel annyi, mint amennyi az ünnepek előtti hetekben is jelentettek.
 

Az AGERPRES hírügynökségnek küldött közleményből kiderült, hogy az egészségügyi minisztérium felhívta a megyei közegészségügyi igazgatóságok figyelmét, hogy fokozzák a beoltások ütemét, főként a megbetegedésre hajlamosabb személyek esetében. Florian Bodog szerint eddig 700 ezer személyt oltottak be, ami azt jelenti, hogy még 300 ezer dózis vakcina áll a családorvosok rendelkezésére.


Az idézett forrás szerint 2018. január 8-a és 14-e között 80 influenzás esetet jegyeztek, míg tavaly ugyanebben a periódusban 306 beteget regisztráltak. Alexandru Rafila, a Román Mikrobiológiai Társaság elnöke azt nyilatkozta, fontos, hogy januárban is folytatódjon a beoltás, ugyanis az influenzás megbetegedések akár tavasszal is jelentkezhetnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: