2006-02-23 08:26:13• hírek • Szatmár.ro

Az RMDSZ a fiatalokért

Kovács Péter: 800 euro - tisztségviselői poszt vár betöltésre Brüsszelben.

 

Az RMDSZ kiemelet figyelmet szentel a versenyképes ifjúság kiformálására és a politikai utánpótlás biztosítására - mondta tegnap Szatmárnémetiben Kovács Péter országos ügyvezető alelnök. Kovács tájékoztatása szerint már bejegyezték azt az alapítványt, amely a Szövetség politikai képzési és kutatási központját, valamint ennek kihelyezett tagozatait hivatott működtetni.

Ugyancsak a Szórvány, Szociális és Ifjúsági Főosztály vezetőjétől tudta meg honlapunk, hogy pár napon belül Szatmár megyében is beindul az a kampány, mely által magyar fiatalokat toboroznak a rendőrség kötelékébe. Köztudott ugyanis, hogy a rend őrei körében messze számarányuk alatt talalhatók a magyar nemzetiségűek. Az alelnök a kampány szatmári megszervezésében számít a helyi RMDSZ-szervezetek és az ifjúsági szféra támogatására is.

Kovács Péter végezetül elmondta: országos szinten 800 euro-tisztviselői állás vár betöltésre, melyek elfoglalásánál kizárólag szakmai szempontok és a nyelvismeret fog dönteni. Erre minél több magyar fiatalnak kell jelentkeznie, mint ahogy a környezetvédelmi minisztérium által meghirdetett helyekre. Ez utóbbiakról a www.rmdsz.ro interrnetes oldal ad bővebb tájékoztatást.

Szatmár.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: