2011-07-13 15:39:28• hírek • Póti Orsolya

Nőtt a bevétel, csökkent a tartozások összege

Dan Maier
Dan Maier

Mérleget vont az idei első félév tevékenységeiről a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Igazgatóság. Dan Maier igazgató július 13-án sajtótájékoztató keretében számolt be az eredményekről.

Szatmár megye pénzügyi igazgatósága jelenleg a huszadik helyen áll a 43 igazgatóság közül az Országos Adó- és pénzügyi Hivatal által megszabott bevételi arányt tekintve. Dan Maier igazgató szerint nagyon jó félévet zártak, ugyanis a Pénzügyminisztérium által Szatmár megyére kiszabott bevételi tervet az idei első félévben 102,79 százalékban valósították meg, míg a tavalyi év eme periódusában 84, 62 százalék volt ez az arány.

A tavalyi időszakhoz viszonyítva az állami költségvetés bevétele 434,2 millió lejről 435,09 millióra emelkedett; annak ellenére nőtt a bevétel, hogy az év elején nyolc céget áthelyeztek a fővárosba. Ez a helyzet kielégítő, ugyanis a teljesítményeket figyelemebe veszi a miniszterelnök és különböző igazgatóságok is.

A megyei pénzügyi igazgatóság egy toplistát készített azokról a cégekről, vállalkozásokról, akik leginkább gyarapították az állami költségvetést. Az első helyen a Castrum Reality áll, ezt követi a BH Chemical Impex, az Auto Nova Rt., Florisal, Rt,az East Grain Kft., az Apaserv Rt., Fluid Grup Hagen Kft., Mondiala Rt., Beni Alex Kft., Saint Gobain Abrazivi, a Solpress Kft., az Ortodox Parókia, a Victorix Kft., a Stejarul Moisen, és a Gama Construct Kft.

„Érdemes megemlíteni, hogy a vámadókkal együtt befolyt összeg jelentősen emelkedett: míg a 2010-es év első félévében 458,9 millió volt a bevétel, idén 491,4 millió lejt számoltunk. A helyzet megfelelő, ugyanis a hátralékok összege 30 százalékkal csökkent az elmúlt félévhez képest." - fejtette ki a pénzügyi szakember.

2010. június 30-ig 190,2 millió lej volt a tartozások összege, ez az összeg az év végére ez 141 millióra csökkent, jelenleg pedig 133,8 millió lej. „A helyzet nem rossz, de mégsem az amire számítottam, ugyanis a tervek szerint ezt 100 millió lejre kellett volna csökkenteniük még márciusban." - mondta Maier.

Az említett periódusban 75 kérvényt tettek le az adók befizetésének átütemezésére 29,7 millió lej összegben. A kérvényekből 48-at hagytak jóvá.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: