2008-11-12 08:27:47• hírek • Szatmár.ro

Megelőznék a baleseteket

Szerdán útnak indul a rendőrség ''Megelőzés karavánja'' elnevezésű akciója, mely keretében a hatóságok felvilágosítják az iskolás korú gyerekeket a közlekedési szabályok betartásának fontosságáról, illetve a közúti balesetek megelőzéséről. Ezen kívűl a nagyobb diákokat a nemi erőszak elleni védekezésről is tájékoztatni fogják.

A karaván első állomása Madarász és Erdőd, mivel mindkét település a 81-es európai út mentén találhatók, ahol számos közúti baleset történik. Az akció során a hatóságok bemutatják az I-VIII osztályos diákoknak a balesetek fő okait, és azt, hogyan lehet megelőzni azokat, különös hangsúlyt fektetve a gyerekek életének védelméről szóló tájékoztatásra. A nagyobb diákokat a nemi erőszakról fogják tájékoztatni, illetve arról, hogyan kerülhetik el ezeket a helyzeteket.

Megyénkben a közúti balesetek száma növekvő tendenciát mutat.

A statisztikák szerint Szatmár megyében az utóbbi években megduplázódott a közúti balesetek száma. A gyalogosokkal történő balesetek oka nagyon sok esetben, hogy a gyalogosok szabálytalanul kelnek át az úton. A hatóságok szerint tudatosítani kell az emberekben, hogy mások életet is kockáztatják, amikor áthágják a közlekedési szabályokat.

A balesetek túlnyomó része gyorshajtás miatt következik be. Megyénkben a legtöbb baleset a 19-es országút Szatmárnémeti-Nagykároly közötti szakaszán, a Szatmárnémeti-Sárköz közötti szakaszán, illetve a 81-es számú európai rangú út Szatmárnémeti-Szopor közötti szakaszán következik be. Ebben az évben 136 súlyos baleset történt, mely során 38 személy vesztette életét, közöttük 6 kiskorú. A balesetek során 144-en súlyos sérüléseket szenvedtek, ebből 26 kiskorú. A legtöbb baleset a hétvége folyamán történik, 16-20 óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: