2009-02-23 18:16:05• hírek • Parajdi Andrea

Nőtt a balesetek száma

Hétfőn tartotta havi gyűlését a Közrendészeti Hatóság (ATOP), ahol a tavalyi évben történt közúti balesetek is fő témaként szerepeltek. Az ATOP még több állóradar kihelyezését javasolja.

Az.ATOP napirendi pontjai közt szerepelt a 2008-as évben történt bűncselekmények és balesetek statisztikájának áttekintése. A 2007-es évhez viszonyítva közel 60%-al növekedett a közúti balesetek száma, amelyek leginkább a gyorshajtók miatt következnek be. Míg 2007-ben 97 súlyos baleset történt a megye utcáin, tavaly már 155-öt regisztráltak. A megyében összesen 1126 alkalommal állítottak meg olyan sofőröket, akik nem a KRESZ-nek megfelelően közlekedtek. Ez a szám pontosan 260-al több mint 2007-ben.

A statisztikai adatok szerint azokon az útszakaszokon, ahol állóradarok működnek nem történt súlyos baleset a megyében. Gombáspuszta, Szamosdob, Paulian, Alsó-Szopor és Felső-Szopor települések környékén már jóval óvatosabban közlekednek az autósok. Az ATOP tagjai a hétfői gyűlésen egyöntetűen több állóradar kihelyezését szorgalmazták, mivel ez a módszer tűnik a legmegfelelőbbnek a balesetek megelőzése céljából.

A gyűlésen továbbá az is elhangzott, hogy az ATOP idén is folytatni kívánja azokat a konzultációkat, ahol a megye polgármesterei és a Rendőrség képviselői közösen egyeztethetnek az egyes települések problémáiról, s a hiánypótlásra váró feladatokról.

A 2007-es évhez viszonyítva, 2008-ban közel 60%-al növekedett a közúti balesetek száma, amelyek leginkább a gyorshajtók miatt következnek be.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: