2011-09-10 17:23:15• hírek • Kocsis Zoltán

III. Nemzetközi Roma Fesztivál a Kossuth-kertben

Alig két héttel a X. Partiumi Magyar Napok után újabb népünnepélynek ad otthont szombaton a Kossuth-kert: ekkor kerül megrendezésre ugyanis a Nemzetközi Roma Fesztivál.

Az eseményre immár harmadik alkalommal kerül sor Szatmárnémetiben, és akárcsak az előző két alkalommal, ezúttal is a Szatmár Megyei Roma Párt a főszervező. A szervezet elnöke, Horváth Ignác elmondta, hogy a helyi néptáncegyüttesek mellett a megyéből Nagykárolyból és Mezőpetriből is érkeznek fellépők, míg Erdélyből Nagyvárad és Marosvásárhely is képviselteti magát - utóbbi egy olyan együttessel, amelynek tagjai már évek óta Franciaországban élnek.

Az esemény nemzetközi jellegét azonban nem csak ez adja, hanem az is, hogy Magyarországról és Szlovákiából is érkező együttesek igyekeznek majd szórakoztatni a közönséget.

Ottjártunkkor, kora délután még viszonylag csekély érdeklődés mutatkozott az esemény iránt, ám Horváth reményének adott hangot, hogy estére megnő a nézők száma.

Akinek felkeltette érdeklődését és bepillantást akar nyerni a roma népzene és néptánc elemeibe, az szombat este tízig teheti ezt meg a Kossuth-kertben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: