2013-05-11 21:51:58• hírek • Gazda Árpád/MTI

Nőtagozat és kevesebb platform az RMDSZ-ben

Nőtagozat létrehozását, és platformjai számának korlátozását, ideológiai behatárolását tervezi a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

Az RMDSZ kisparlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) szombati nagyszebeni ülésén megvitatta az alapszabály-módosítási és programmódosítási javaslatokat, és megszavazta azokat, amelyeket elfogadásra javasol a május 25-én tartandó csíkszeredai kongresszusnak.

Az SZKT hosszú vita után elfogadta, hogy a szövetségen belül kereszténydemokrata, liberális, nemzeti liberális, szociáldemokrata, kisgazda és zöld platform működjön. Az RMDSZ struktúrájában jelenleg kilenc platform szerepel. 
A testület jóváhagyta, hogy az SZKT a jelenlegi negyedévenkénti ülésezés helyett félévente ülésezzen.

Negyedévenkénti tanácskozást a Szövetségi Állandó Tanácsnak (SZÁT) írt elő, melyet a jelenlegi 26-ról 34 tagúra bővített. Az SZKT egyetértett azzal hogy a Szövetségi Elnökség tagjainak száma 18-ról 9-re csökkenjen.

Kelemen Hunor elnök az ülés utáni rögtönzött sajtótájékoztatón az MTI kérdésére elmondta, a testületek ritkább ülésrendje nem jelenti azt, hogy több feladat hárul az elnökségre. Hozzátette, mind az SZKT-t, mind a SZÁT-ot szükség esetén soron kívüli ülésre is össze lehet hívni.

"Eddig úgy volt, hogy ülésezett az elnökség, aztán egy óra múlva további öt ember bejött a terembe, és immár a SZÁT folytatta a beszélgetést. Most megpróbáltuk racionálissá tenni a struktúrákat" - jelentette ki Kelemen Hunor.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: