2009-12-08 13:56:09• hírek • Ferenczi Noémi

Esélyegyenlőségi fesztivál

Kedden volt a megnyitója a tizedik alkalommal megrendezett Esélyegyenlőség Fesztiváljának a Szatmár Megyei Pedagógusok Házában.

A fesztivál lényege a szakmai továbbképzés, az egész életen át tartó tanulás népszerűsítése, a munkaerőpiacon való boldogulás elősegítése. A rendezvény megnyitóján elsőként Kónya László főtanfelügyelő-helyettes szólt az egybegyűltekhez. Elmondta: a mai, felgyorsult világban, minden nap temérdek új információ jut el hozzánk, ezért akármennyire is képzett valaki szakmailag nem jelentheti ki, hogy eleget tanult. Az Unió más országaiban már jóval korábban felismerték a szakmai továbbképzések fontosságát. Példaként Skóciát és Írországot említette, ahol a felnőtt dolgozó társadalom 15 százaléka vesz részt szakmai továbbképzéseken, míg Romániában csupán a lakosság 3 százaléka ismerte fel a szakmai fejlődés fontosságát. Kónya szerint, fontos lenne, már az általános iskolában tudatosítani a diákokban a különböző képzések fontosságát a munkaerőpiacon való boldogulás érdekében.

Kónya köszöntője után többek között Baranyai Tibor, a Traian Vuia Iskolaközpont igazgatója ismertette az életen át tartó tanulás és a fiatalok szakmai továbbképzésének fontosabb elemeit, a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség munkatársa, Ana Rogojan pedig ismertette a megyei munkaerő piaci lehetőségeket. A folyosón mindeközben megtekinthető volt a művészeti líceum oktatóinak munkáiból összeállított kiállítás valamint különböző iskolai újságokat és taneszközöket felsorakoztató gyűjtemények.

A fesztivál programjai egy héten át tartanak. A megye minden szakiskolájában lesznek rendezvények: kerekasztal beszélgetések, előadások, beszámolók a lehetőségekről, a civil felelősségre való nevelésről.


Kónya az életen át tartó tanulás fontosságát hangsúlyozta
Kónya az életen át tartó tanulás fontosságát hangsúlyozta


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: