2013-02-06 09:58:29• hírek • refszatmar.eu

Nőszövetségi zászlót avattak

Azon a bizonyos vasárnapon, a mögöttünk álló vasárnap népes sereg gyűlt össze a Szatmárgörbedi Református Templomban - a refszatmar.eu beszámolója.

Aranyosmeggyesről, Patóházáról, Józsefházáról, Sárközújlakról, Apából, Szamoskóródról érkeztek nőszövetségi tagok, de még Szatmárról is voltak, akik képviselték gyülekezeteiket, valamint az elkészült zászlót készítő két asszony közül az egyik.

Istentisztelet kezdetén magasra emelt zászlóval vonult be a házigazda szatmárgörbedi nőszövetség, majd pedig őket követve a megnevezett gyülekezetek asszonyai. A nőszövetségeket követte Bogya Kis Mária, kerületi nőszövetségi elnök, Nagy Erika, egyházmegyei nőszövetségi elnök, Nt. Kovács Sándor, a Szatmári Református Egyházmegye esperese, és végül a kísérő lelkipásztorok és azok férjei, feleségei.

Az ő bevonulásuk után helyeiken állva énekelték el a nőszövetségek tagjai a nőszövetségi himnuszt („Tégy Uram engem áldássá"), majd pedig elkezdődött az ünnepi Istentisztelet. Nagy Erika, egyházmegyei nőszövetségi elnök hirdetett igét a 100. zsoltár alapján, hiszen imahét záró Istentisztelet is volt egyben ez az alkalom.

Ezt követte Bogya Kis Mária, kerületi nőszövetségi elnök köszöntése, majd szalag-tűzése a maga, gyülekezete, és a Királyhágómelléki Református Egyházkerület asszonyainak nevében. Ezt követően Nt. Kovács Sándor, a Szatmári Református Egyházmegye esperese köszöntötte az egybegyűlteket és nőszövetségeket. Minden kísérő lelkipásztor is egy-egy bibliai igével köszöntötte az egybegyűlteket, mialatt a velük érkezett nőszövetségek is feltűzték szalagjaikat.

Ezt követte a zászló megáldása a kerületi, valamint egyházmegyei nőszövetségi elnök-asszonyok részéről.

Zászlót avattak Szatmárgörbeden

Az ünnepi műsort a szatmárgörbedi gyülekezet vallásórásainak, ifjainak, és idősebb tagjainak műsora tette még színesebbé. Hankovszki Ilona is, aki görbedi származású, most hazajött, és elszavalt egy külön erre a napra megirt szívhez szóló verset. Az ünnepi Istentiszteletet nemzeti imánk eléneklésével zártuk.

Zsúfolásig megtelt a templom, körülbelül kétszázan lehettünk. Voltak messziről érkezett vendégek, hazaérkezett gyülekezeti tagok, akik máshová kerültek el. Most mindenki együtt ünnepelt.

Istentiszteletet követően rövid szeretetvendégségre került sor a templom kijáratánál, majd pedig meghívott vendégeink részére egy szerény vacsora lett előkészítve. Hisszük és reméljük, hogy mindenki, aki ezen az alkalmon részt vett, jól érezhette magát. Istennek legyen hála érte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: