2013-07-10 13:19:33• hírek • Póti Orsolya

Nőszövetségi konferencia a Láncos templomban

A szatmárnémeti Láncos templomban kerül megrendezésre július 20-án a Királyhágómelléki Református Egyházkerület XIV. nőszövetségi konferenciája.

Hitvallásunk, hitvalló énekünk, valamint a Héidelbergi Káté 450. évfordulója lesz a témája annak a 16. alkalommal megrendezésre kerülő nőszövetségi konferenciának, amelyre július 20-án, szombaton kerül sor a Láncos templomban.

Máté evangéliuma 10. fejezetének 32. verse - „Valaki azért vallást tesz én rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt" - a rendezvény mottója - tudtuk meg Bogya-Kis Mária egyházkerületi nőszövetségi elnöktől.

A esemény 10 órakor kezdődik zászlós bevonulással, ezt követően pedig beszédet mond Ft. Csűry István püspök. Ez alkalomból Lakatos Enikő lelkipásztor, a Budapest-Duna-melléki Református Nőszövetség titkárának igehirdetését követhetik figyelemmel a hívek, majd köszöntőt mond Bogya-Kis Mária lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Nőszövetségének elnöke, Nt. Kovács Sándor, a Szatmári Református Egyházmegye esperese és Korda Zoltán lelkipásztor.

Az ünnepi istentisztelet után, 11 óra 15 perctől előadásokra kerül sor a konferencia keretében. Juhász Tamás, a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet professzora A Heidelbergi Káté a református gyülekezet és a református ember életében címmel tart előadást, Takács Tamásné hajdúszoboszlói lelkipásztornak, a Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetségének elnökhelyettesének A Krisztus-követés akadályai című előadást hallhatjuk, továbbá Kovácsné Takács Emese hajdúszoboszlói beosztott lelkipásztor tart előadást Az akadályok elhárítása címmel.

13 órától a vendégek, nőszövetségi vezetők köszöntőbeszédeire, új zászlók avatására, valamint emléklapok átadására kerül sor. Ezt követően, 15 órától lesz a tisztújítás, vagyis az egyházkerületi vezetőség megválasztása. Az úrvacsorával egybekötött záró-istentiszteleten Balázsné Kis Csilla lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerületi Nőszövetség alelnöke hirdet igét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: