2012-12-12 09:39:28• hírek • Blikk.hu

Norbi szívéből kivágtak egy darabot

Bravúros műtéti beavatkozásnak, az orvosok lélekjelenlétének és minden bizonnyal egy kisebb csodának köszönheti az életét Schobert Norbert.

A fitneszguru november 30-án egy életmentő műtéten esett át, miután a szívét megtámadta egy baktérium, amely szívbelhártya-gyulladást okozott, ezért egy részt ki kellett vágni, amelyet egy teflon-anyaggal pótoltak. Az endokarditisz miatt Norbi napokon keresztül élet-halál között feküdt a kórházban, és bár a kritikus időszakon már túl van, továbbra is antibiotikumos kezelést kap egy a nyakába beültetett kanülön keresztül.

- Örökké hálás leszek az orvosaimnak, akik megmentették az életemet - mondta a Blikknek Schobert Norbi, akit a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben kezelnek immár harmadik hete, és várhatóan az ünnepek már előtt haza sem engedik. - Az előző, októberi szívműtétem után nagyon szépen gyógyultam, de az influenzás időszakban legyengült az immunrendszerem. Ezért egy injekciókúrára visszamentem a kórházba. Ezt követően elvégeztek további vizsgálatokat, amelyek során az egyik orvos az ultrahangon valami apró elváltozást vett észre. Nem sokkal később már felszökött a lázam is, erőtlen voltam. Az orvosom, dr. Székely László, elhalasztva egy szakmai konferenciát, úgy döntött, még aznap megműtenek - mesélte Norbi, akinek elmondták, hogy ez egy nagyon súlyos, életmentő műtét lesz, így a legrosszabbra is felkészültek.

- Csendben elbúcsúztam Rékától. Nem sírtunk. Felhívtam mindenkit, akit szerettem volna, megbizonyosodtam arról is, hogy Réka mindenben intézkedni tud helyettem. Anyukámat is, vele viccelődtem a telefonba, mert nem szerettem volna megijeszteni. Hétórás műtét volt, a szívem egy részét speciális szövettel helyettesítették - tette hozzá Norbi, akit orvosa szerint, ha egy nappal később műtenek, már nem tudják megmenteni.

A cikk folytatásáért kattints ide!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: