2011-03-08 13:45:31• hírek • Szatmar.ro

Nőnapi meghallgatás

Csehi Árpád Szabolcsot, a Szatmár megyei tanács elnökét kedden is többen felkeresték problémáikkal.

Úgy tűnik még mindig a szociális- és a lakásügyi problémák a túlnyomóak a lakosság körében. Dan Vasile Grigore életében például az egykori lakásának államosítása jelentette a töréspontot, amely 1985-ben történt és mai napig is kihat sorsára.

A férfi a nyolcvanas évek közepén a Viola (Vlad Tepes) utcán rendelkezett ingatlannal, amelyet a kommunisták elállamosítottak. Cserébe egy az Erkel Ferenc (Crinului) utcán lévő lakásba költözhetett, amelyet 1998-ban 60 millió régi lejért vásárolt meg a Concastól. 2002 azonban nem várt fordulatot hozott Dannak, hiszen a négy éve tulajdonában lévő lakás eredeti tulajdonosa bejelentette visszaigénylési szándékát. A pereskedés 2006-ban ért véget, ami azt eredményezte, hogy Dan elvesztette a viszonylag frissen vásárolt lakását.

A panaszos azért kereste fel a megyei tanács elnökét, mivel úgy gondolja, egykori ügyvédje, Contras Paula kihasználta őt, és átjátszotta az ingatlant a visszaigénylőnek. Csehi Árpád az elkeseredett férfit Szatmár Megye Tanácsának titkárához, Krasznai Mihaelához irányította, hogy ez átnézze iratait és tanácsokkal lássa el őt.

Szintén lakásügyi problémával kereste fel az elöljárót a szatmárnémeti Varga Mihály is. A férfi súlyosan beteg kislányát neveli és lakást igényelt a helyi polgármesteri hivataltól. Ezt meg is kapta, azonban a Toamnei utca egy olyan környéken, amely nem felel meg számára, sőt elmondása szerint a hivatal gúnyt űzött belőle azzal, hogy ott biztosított számára lakhatóságot.

Csehi megígérte a panaszosnak, hogy felkeresi Kereskényi Gábor alpolgármestert és igyekeznek megoldást találni a problémára. Az említett személyeken kívül többen is hasonló gondok miatt folyamodtak segítségért a vezetőhöz a Nők nemzetközi ünnepnapján.

Több panaszos is érkezett Csehi Árpádhoz
Több panaszos is érkezett Csehi Árpádhoz


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: