2021-03-08 08:20:44• hírek • Bede Emőke

Nők, akik meghatározták a világ sorsát

A nemzetközi nőnap alkalmából a Gróf Károly Idegenforgalom-népszerűsítő központ egy különleges kiállítást szervezett, melynek címe „Nők, akik meghatározták a világ sorsát”.

A Károlyi-kastély Lovagtermében az érdeklődők olyan nők portréit tekinthetik meg, akik a saját területükön elért eredmények révén nagyban hozzájárultak a világ helyzetének alakulásához. Találunk köztük olyanokat, akik politikai vagy társadalmi téren remekeltek, de szép számban szerepelnek a válogatásban olyan nők is, akik az orvostudomány, a sport, a divat vagy épp a művészet területén alkottak maradandót.


A március 8. és 21. között, a Károlyi-kastély nyitvatartásának megfelelően látogatható kiállításon összesen 24 meghatározó szerepű nő "mutatkozik be". A kifüggesztett arcképek között szerepel például Viktória brit királynő, Maria Montessori, Marie Curie, Stephanie Kwolek, Telkes Mária, Ana Aslan, Margaret Thatcher, Benazir Bhutto, Kalkuttai Szent Teréz, Mária román királyné, Nadia Comăneci,  Coco Chanel és Indira Ghandi is.


A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: