2013-09-07 08:48:51• hírek • Szatmár.ro

Nők a nőkért Szatmár megyében is

Szeptember 12-én 17 órától a Megyei Múzeum konferenciatermében alakul újra az RMDSZ női szervezete.

Bár az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének női szárnya már tavaly októberben megalakult, most úgy döntöttek a hölgyek, hogy a májusi kongresszus után hivatalossá lett Nők Szervezetéhez való csatlakozás érdekében újjá alakul szeptember 12-én 17 órától Szatmárnémetiben a Megyei Múzeum konferenciatermében (Vasile Lucaciu sugárút 21. szám). Az eseményre minden olyan nőt szeretettel várnak, aki úgy érzi, hogy tudna valamit tenni annak érdekében, hogy élhetőbb közösséggé váljon a Szatmár megyében lévő magyarság.

A nők szervezete szerint igenis szükség van arra - sőt, egyre nagyobb - hogy a nők minél nagyobb számban jelen legyenek a politikai életben, hiszen ott születnek azok a döntések, amelyek a nőket is körülvevő társadalmat érintik, s csak ezen a szinten tudnak hatásos fellépni.

Az újjá alakuló női szervezet célja helyi szinten minél nagyobb támogatást nyújtani és ösztönözni azokat a nőket, akik tenni szeretnének a közösségünkért, illetve a nők aktív közéleti szerepvállalásának megerősítése és bátorítása, a nők számára fontos problémák előterjesztése, a nők érdekeinek érvényesítése, a család egységének és összetartó erejének védelme, szociális hálózati támogatás kiépítése. Ezen felül pedig fontos találkozási pontot szeretnének adni azoknak a nőknek, akik fejlődni kívánnak szakmailag vagy csak olyan közösséget keresnek, ahol hozzájuk hasonlókra bukkanhatnak.

Az újjá alakuláson az országos RMDSZ Nők Szervezetét alakító munkacsoport tagjai is jelen lesznek, hiszen Szatmár megyének is fontos szerep jut majd a szeptember végén országosan is megalakuló szervezetben, amely hálózatba vonja a megyei, illetőleg területi csoportosulásokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: