2009-10-01 16:07:07• hírek • Szatmar.ro

Női teljesítőképesség

Valahányszor a teljesítőképesség szóba kerül, hajlamosak vagyunk kizárólag a férfiak potenciájára gondolni. Pedig a nők szexuális teljesítőképessége legalább olyan lényeges.

Anatómiai felépítésből adódóan a nők minőségi és mennyiségi szempontból is, a férfiakétól különböző nemi teljesítőképességgel rendelkeznek. Bizonyos tekintetben elmondhatjuk, hogy a gyengébbik nem képviselői előnyben vannak a férfiakkal szemben, legalábbis ami az orgazmusok időtartamát és számát illeti. Ez az előny elsősorban abban nyilvánul meg, hogy amíg a férfiak kielégülése szinte másodpercek alatt lezajlik, addig a nők orgazmusa jobbik estben jóval hosszabb ideig tart. Sőt, szexuális tapasztalattal rendelkező nők egy aktus folyamán akár sorozatos orgazmust is átélhetnek.

A nők szexuális teljesítőképessége nagymértékben különbözik a férfiakétól.

Ugyanakkor egy másik sajátosságként megemlíthető, hogy a nő anatómiai természete lehetővé teszi számára azt, hogy az aktusban akár teljesen passzívan vegyen részt, rosszabbik esetben úgy, hogy színleli az orgazmust. Ez a férfiak esetében teljességgel lehetetlen. Tudvalevő, hogy a nők orgazmuskészsége és nemi reagálóképessége fokozatosan, az évek előrehaladtával és kellő tapasztalattal alakul ki és fokozódik. Ezzel szemben a férfiak kielégülése már serdülőkorban, az éjszakai magömlések révén, spontán módon bekövetkezik.

Egyes nők szexuális aktivitását bizonyos mértékig csökkenti a menstruációs ciklus, míg mások ezt követően éreznek felfokozott nemi vágyat.

A nemi élettel kapcsolatos felmérések tanúsága szerint, sok nő csak többévi párkapcsolat vagy házasság következményeként tud olyan mértékben feloldódni, hogy a szexuális együttlétek ideje alatt megtapasztalja az orgazmusok nyújtotta beteljesülést. Való igaz, hogy egyes nők szexuális aktivitását bizonyos mértékig csökkenti a menstruációs ciklus, míg mások ezt követően éreznek felfokozott nemi vágyat. Ez nagymértékben függ a libidótól is. Ezért egy összeszokott pár esetében nem árt, ha jobban odafigyelnek egymás szexuális igényeire, hullámzó és változó libidószintjére, mivel ezzel megelőzhetik a szexuális összhang átmeneti zavarait. (Impulzus.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: