2012-10-25 00:18:50• hírek • Szatmar.ro

Női ostrom alatt az RMDSZ székház - megalakult a női tagozat

A megszokottól eltérően tegnap délután nem politizálni vágyó férfiakkal, hanem a tettek mezejére lépni kívánó hölgyekkel telt meg zsúfolásig az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének székhelye. Ez alkalommal a lelkes és tenni vágyó nőké volt a szó, akik úgy gondolták, egy politikai szervezet nem teljes nélkülük, és megalakították a szatmári RMDSZ női tagozatát.

A megjelent, minden korosztályt képviselő nőket az RMDSZ két női tagja, Poszet Kinga, a Szatmár Megyei Tanács jogtanácsadója és Szász Piroska, Szatmár megyei főtanfelügyelő-helyettes, Szatmárnémeti első női parlamenti képviselőjelöltje fogadta. Poszet Kinga köszöntő beszédében röviden elmondta, hogyan is vetődött fel elsőként a női szervezet alapításának ötlete, majd kihangsúlyozta, miért is fontos ez a magyar közösség szempontjából: „Akkor gondoltam elsőként arra, hogy szükség lenne egy női tagozat szervezésére, amikor elvállaltam a hetes körzet elnökségét és rájöttem, hogy egyedüli nőként vettem részt a megbeszéléseken. Az RMDSZ női tagjaival együtt úgy gondoltuk, itt az idő, hogy megmutassuk magunkat a szervezeten belül is, ehhez azonban támogatásra lesz szükségünk."

Bár a Szatmár megyei RMDSZ elnöke, Pataki Csaba szenátorjelölt és a szatmárnémeti RMDSZ elnöke, Kereskényi Gábor parlamenti képviselőjelölt teljes egészében a nők kezébe adta az irányítást már az első taggyűlésen, néhány szóban azonban méltatták a nagy tettekre vállalkozói női gárdát.

„A nők szerepe eddig is nagyon fontos volt szervezetünkben. Azt, hogy ők önszerveződni kívántak, nem férfi késztetésre tették. Egy család is úgy tud normálisan működni, ha a férfi és a női fél egyensúlyban tud dönteni és remélem, hogy ez az egyensúly az RMDSZ szervezetében is kialakul. Ez a női csapat fel kell vállalja a Szatmár megyei magyar nők képviseletét is. A szervezetnek az RMDSZ-hez hasonlóan nem lesz városi és megyei szervezete is, hiszen nem tudjuk és nem is akarjuk megosztani a hölgyeket." - üdvözölte a nőket Pataki Csaba.

„Az életnek van néhány olyan területe, amelyeket igazán csak a nők tudnak átérezni, megérteni. Szlogenünkhöz, az „Új lendülethez" hasonlóan a hölgyek egy külön lendületet tudnak adni szervezetünknek és az egész megye közösségének egyaránt. Reménykedem abban, hogy az elkövetkezendő években számos közös élményben lesz majd részünk." - kívánt boldog születésnapot a hölgyek tagozatának Kereskényi Gábor.

A két elnök kivonulása után egy kisebb ismerkedés vette kezdetét, majd Szász Piroska hozzáfűzte, mennyire örül annak, hogy több nő is felfigyelt a meghívásra és egy operatív csoport részévé szeretne válni: „A nők másként látnak sok mindent és másképp élik meg a történéseket. Ahhoz, hogy egy férfi sikeres legyen, szüksége van a nőre is. Éppen ezért előre kell jönnünk nekünk is és aktívan szerepet kell vállalnunk a társadalom problémáinak megoldásában."

Egy rögtönzött és egyelőre ideiglenes választás során a szervezet tagjai Szász Piroskát jelölték ki elnökükként, az egyik alelnökségi tisztséget pedig Poszet Kinga tölti majd be. A következő találkozóra november 7-én, 17 órai kezdettel kerül sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: