2013-10-02 18:01:12• hírek • Kocsis Zoltán

Az az újdonság a kettős gyilkosság ügyében, hogy nincs újdonság

Rossz vicc, de sajnos igaz: az az újdonság az egész Szatmár megyét megrázó balotafalui brutális kettős gyilkosság ügyében, hogy nincs semmilyen újdonság. Némi iróniával emígy lehetne összefoglalni azon közlemény tartalmát, amit a Szatmár Megyei Törvényszék szerdán eljuttatott szerkesztőségünkbe.

„A Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai, Miclea Dumitru helyettes főügyész irányítása és koordinálása mellett, továbbra is folytatja a nyomozást, hogy megállapíthassák Blaga Adrian és fia, Blaga Timotei halálának pontos okait és körülményeit. Jelenleg az ügy az értékelés és az alátámasztás szakaszában van", áll a sokkolóan szűkszavú és semmitmondó közleményben. Közel két hónappal a brutális gyilkosság után.

Amint arról a helyi és az országos sajtó is beszámolt, augusztus 6-án a földjét vizsgálgató helybéli gazda lett figyelmes a szántóföld közepén lángoló Volkswagen típusú mikrobuszra. A helyszínelő szakemberek aztán két elszenesedett holttestet találtak a járműben, akiket azonosítani is tudtak a 39 éves Adrian Blaga valamint 9 éves fia, Timotei Blaga személyében.

Két nappal később az ügyészség sajtótájékoztatót tartott az ügyben, amelyen gyakorlatilag nem mondott el mást, amit a sajtó már amúgy is tudott: a két személy besztercei, az apa a pünkösdi-karizmatikus mozgalom egyik papja, fia pedig birkózó.

Azon túl, hogy a gyanú szerint több elkövető is volt, Miclea Dumitru akkor többet nem volt hajlandó elmondani, ám sejtetni engedte, hogy megtalálták a gyilkos fegyvert. „Remélem, nemsokára újabb információkkal szolgálhatunk", zárta akkor mondandóját.

Az elmúlt két hónapban számtalan elmélet látott napvilágot. Az egyik szerint vallási fanatikus, a másik szerint egy haragos, szintén másik szerint viszont csak egy út közben felvett utas volt a gyilkos. A legelképesztőbb teória szerint az apa volt a tettes, aki előbb megölte fiát, majd felgyújtotta az autót, végül pedig magával is végzett.

Közel két hónappal az eset után aztán végre ismét életjelet adott magáról az ügyészség - másnak nem nevezhetjük ugyanis a szerdai közleményt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: