2013-01-17 14:53:59• hírek • (x)

Noé bárkája - Erdei iskola és bemutató farm


Sajtóközlemény

2013 január 17

Noé bárkája – Erdei iskola és bemutató farm

Az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti, a szatmárnémeti PAX Egyesület és a Csengersimáért Közhasznú Egyesület, mint vezetőpartner, 2012 decemberében elindította a  „Noé bárkája - Erdei iskola és bemutató farm" megnevezésű projektjét (HURO/1101/100/1.3.1), amely a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósul meg (www.huro-cbc.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia társfinanszírozásával.

A program célja közelebb hozni egymáshoz a határmenti térségben élő embereket, közösségeket és gazdasági szereplőket az együttműködésbe bevont térség közös fejlesztésének elősegítése érdekében, a határmenti térség alapvetői erősségeire építve.

A projekt keretében:

- Csengersimán megépül egy természetvédelmet és hagyományőrzést szolgáló központ, amely bemutatja a hagyományos paraszti életmódot és őshonos állatfajtákat.

- Korszerű számítástechnikai és tudományos megfigyelésre alkalmas eszközökkel gazdagodik a Helga Winter Ház és a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, amelyek hatékonyabbá teszik az erdei iskolában történő tanulást; bővül a ház melletti játszótér; kialakításra kerül egy erdei tanösvény, amely a táj jellegzetes állat- és növényvilágát mutatja be.

- Az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti tanároknak, tanítóknak, óvónőknek tart képzést a szabadtéri iskola elméletének és gyakorlatának témájában; kidolgozásra kerül egy mindenki számára elérhető oktatási segédanyag, valamint folytonos szakmai segítséget biztosít a projekt keretében.

- Erdei iskola táborok kerülnek megszervezésre Csengersimán és Erdődhegyen.

A projekt a gyerekek és pedagógusok számára egy olyan életszemlélet és életmód megismerését teszi lehetővé a természeti értékek és őshonos állatok közvetlen közelről történő megismerése által, ami életüket közvetlenül egy jobb, élhetőbb irányba vezetheti.

A tapasztaláson alapuló nevelés, a modern technika és az innovatív oktatási technikák ötvözése kiemelkedő eredményeket vetít előre.

A projekt összértéke 551.097 euro, amelyből 427.360,30 euro (95,69%) a finanszírozók támogatása és 23.736,63 euro (4,31%) a partnerek önrésze.

A projekt időtartama 12 hónap.

Bővebb infrmációk a 0261-711050 telefonszámon, vagy a office@eke.ro e-mail címen kaphatók.
Kapcsolattartó személy: Bartha Botond-Zsolt, alelnök.

Jelen anyag tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

web: www.huro-cbc.eu, www.hungary-romania-cbc.eu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: