2008-04-27 18:40:28• hírek • Szatmar.ro

Nő az utazási kedv

Egyre többen használják ki a szabadnapokat üdülésre.

Egyre nagyobb számban használják ki a lakosok a néhány napos ünnepeket, szabadnapokat üdülésre. A tavalyi évhez képest mintegy tizenöt százalékkal nőtt a hotelek forgalma.

A hivatalos munkaszüneti napnak számító ortodox húsvét alkalmából megélénkült az élet a hegyvidéki hotelekben és panziókban is. Becslések szerint országos szinten több mint százezerre tehető a számuk azoknak, akik elutaztak a hosszú hétvégére.

Az utazási kedvet felfedező üdülőközpontok kecsegtető húsvéti ajánlatokkal rukkoltak elő, Mangalián még egy erre az alkalomra épített oltárt is elhelyeztek a tengerpart közelében. Hasonlóan nagy az érdeklődés a Duna Delta iránt is, ahol több ezren töltik a szabadnapokat, ugyanakkor a határ menti megyékből sokan választották a magyarországi üdülőhelyeket is. Úgy tűnik, az időjárás is kedvező a pihenni vágyóknak: napos idő, tizenöt-húsz fok körüli hőmérséklet várható.

Jó hónapjuk lesz a turisztikai egységeknek, ugyanis a jövő héten május elsejére is már számos foglalást jegyeztek. Ekkorra azonban már csapadékosabb időjárást jósolnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: