2011-01-08 14:38:28• hírek • Szatmár.ro

Nő a fizetés, csökken a juttatás

Jóváhagyta Radu Giurca prefektus a Szatmár Megyei Pénzügyi Főigazgatóság azon javaslatát, amely megyénk önkormányzati alkalmazottaink idei költségvetését illeti.

A maximális személyi költség kiszámításához a 2010. novemberi kiadásokat, illetve a betölthető állások számát vették alapul.
A költségvetés elosztásához figyelembe vették a 2010/63-as kormányrendelet erre vonatkozó előírásait, és az oktatási intézményekben, a szociális osztályokon, valamint a közegészségügyi intézményekben betöltött helyeket.

Szintén szem előtt tartották a tavaly novemberre egy betöltött poszt esetén felmerülő költségek középátlagát, valamint azt a 2010/285-ös törvényelőírást, amely meghatározza az alkalmazottak közpénzből történő fizetését a 2011-es évben.

Ennek alapján a közalkalmazottak bére 15%-al nő a 2010-es év októberi fizetéshez képest, viszont elesnek a különböző prémiumoktól. Továbbá a túlórák esetén ezentúl nem plusz pénzt, hanem a pluszba eltöltött időnek megfelelő szabadidőt kapnak. A 2010-es 13-ik havi fizetéstől szintén elbúcsúzhatnak, csakúgy, mint az ajándék- és üdülési utalványoktól.

Az ételjegyek esetében szintén változás történt, ezentúl ugyanis csak azon közintézmények alkalmazottai részesülhetnek ebben a juttatásban, amelyek saját bevétellel is rendelkeznek.
A megyénkre kiszámított költségvetés lehívásához szükség lesz a belügyminiszter, valamint a pénzügyminiszter jóváhagyására.


Felemás megoldást találtak a közalkalmazottak bérére
Felemás megoldást találtak a közalkalmazottak bérére


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: