2009-05-17 15:38:37• hírek • Ferenczi Noémi

Átadták a Barátság Háza gyermekközpontot

Szombaton került sor szatmárnémeti Caritas nappali szociális gyermekközpontjának, a Barátság Házának átadására. A központ kialakításához testvérvárosunk, Wolfenbüttel önkormányzata is hozzájárult.

Az ünnepélyes átadáson jelen volt Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere és Wolfenbüttel polgármestere, Thomas Pink, valamint Axel Gümmert volt tanácsos és Manfred Ammon tanácsos.

A Barátság Házát hatvan nehéz szociális körülmények között élő iskoláskorú gyermek látogatja. Napközben pedagógusok segítenek nekik a tanulásban. A központ felújítása 178 ezer euróba került, a munkálatok elvégzéséhez testvérvárosunk, Wolfenbüttel önkormányzata is hozzájárult.

Az ünnepélyes átadáson Löchli Tünde, a Caritas igazgatónője megköszönte a wolfenbütteliek nagylelkű hozzájárulását a központ felújításához, majd hozzátette, reméli, a jövőben ugyanilyen intenzív, szoros kapcsolat lesz a két város között, mint amilyen az elmúlt évek során kialakult.

Ilyés Gyula polgármester szintén megköszönte testvérvárosunk támogatását, mely által a szatmáriakat hozzásegítették egy ilyen hasznos intézmény létrehozásához. A köszöntők után a két város polgármestere közösen vágták el az átadást jelképező piros szalagot, majd végigjárták a felújított intézményt.


Löchli Tünde, a Caritas igazgatónője megköszönte a wolfenbütteliek nagylelkűségét
Löchli Tünde, a Caritas igazgatónője megköszönte a wolfenbütteliek nagylelkűségét



A Barátság Házát hatvan nehéz szociális körülmények között élő iskoláskorú gyermek látogatja
A Barátság Házát hatvan nehéz szociális körülmények között élő iskoláskorú gyermek látogatja


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: