2010-07-07 16:00:25• hírek • Szatmar.ro

Szatmáron nincs árvízveszély

Az ország keleti és dél-keleti részén bár óriási gondokat okoz az árvíz, Szatmár megyében nem kell katasztrófától tartani, tudtuk meg Masca Adriantól, a Szatmár megyei Árvízvédelmi Hatóság irodavezetőjétől.

Az adatok szerint a legnagyobb mennyiségű eső az avasban esett, Lajosvölgyben (Huta-Certeze) kedd este 30 liter, míg ma reggeltől délig még 26 liter, összesen tehát közel 60 liter eső esett négyzetméterenként. Ez a mennyiség azonban alulmarad a figyelmeztetési szinttől, tehát nem kell hatalmas áradásoktól tartanunk. Jelenleg sárga figyelmeztetés érvényes a megyére.

A Szamos, Túr és Kraszna medencéjében a csapadék következtében megnövekedik majd a vízszint, azonban ez csupán az alsó, figyelmeztetési szintet jelenti majd. Főleg a Krasznán és a Túron várható ez a növekedés további esőzés esetén.

A legrövidebb idő alatt lehullott csapadékmennyiséget Szakaszon állapították meg, itt reggel 7-től déli 11 óráig 67 liter eső esett négyzetméterenként. Ennek következtében két szakaszi gazdaság került víz alá, a Szatmárnémeti felől a faluba vezető út jobb és bal felén, ahol a magasabb talajról az udvarokba folyt a víz.

Egyedüli hidrológiai figyelmeztetés jelen pillanatban azonban csak a Krasznán van - mondta Masca.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: