2014-01-15 10:36:22• hírek • Kocsis Zoltán

Nincs változás és nincs vonatjárat sem Bikszádra

Rossz hír Meggyesgombás, Gombáserdő és Bikszád lakói számára: értesüléseink szerint továbbra sem indul újra a Szatmárnémeti - Bikszád vonatjárat. Sárközújlak polgármestere várja a meggyesgombásiakat, közösen találjanak valamiféle megoldást.

A Szatmárnémeti - Bikszád közvetlen vasútvonal 1906-ban indult el, 1980-ig az osztrák-magyar monarchiára jellemző keskeny nyomtávú síneken működött. Egészen 2013 december 14-ig, amikor az időközben privatizált járatot a Via Terra cég beszüntette. A magánvállalkozás 2009 óta működtette a vonalat, ám most különösebb indoklás nélkül megszüntette, alaposan megnehezítve ezzel elsősorban Meggyesgombás és Gombáserdő lakóinak kapcsolattartását a megyeközponttal. Márpedig a két kis település lakosainak jelentős része - közel száz személy - Szatmárnémetiben dolgozik vagy tanul.

A legrosszabb helyzetben a meggyesgombásiak vannak, akik sokszor gyalog teszik meg a hat kilométeres távot Sárközújlakig - a kisvárost műút kapcsolja össze Szatmárnémetivel, ők pedig stoppal folytathatják útjukat. És reménykedhetnek, hogy nem késnek el munkahelyükről vagy éppen az iskolából. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a sárközújlaki polgármesteri hivatal által 2013 tavaszán vásárolt busszal legalább a gyerekek - azok is, akik Szatmárnémetiben tanulnak - el tudnak jutni Sárközújlakra.

A napokban felmerült a pletyka, hogy egy másik privát vállalat január 15-től újraindítja a Szatmárnémetit Bikszáddal összekötő járatot. Megkeresésünkre Piricsi Artúr, Sárközújlak polgármestere elmondta: ezt ő is olvasta a helyi sajtóban, ám sajnos hivatalosan senki nem tájékoztatta őt hasonlóról. Az értesülés valóságtartalma tehát enyhén szólva is kérdéses!

„Ezúttal is kérem azokat a meggyesgombásiakat, akiknek problémát okoz a vonatjárat kiesése, keressenek meg a polgármesteri hivatalban, hátha közösen találunk valamiféle megoldást a problémára", jelentette ki Piricsi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: