2009-08-13 14:31:54• hírek • Gozner Gertrud

Nincs út a szeméttelepre

Csütörtökön Ilyés Gyula polgármester egyeztetésre hívta a megyei tanács képviselőit, Mircea Govor alelnököt és Pataki Csabát, a Megyei Tanács Területfejlesztési Igazgatóságának vezetőjét, mivel az új megyei ökologikus szeméttelep tervrajzából hiányzik az odavezető út.

Mindenki egyetért abban, hogy az új hulladéktárolóra szükséges van, és a Szamosdob melletti Gelu-ban kialakítandó szeméttelep minden követelménynek eleget tesz, viszont egyelőre nem tudni, hogyan fognak a szemétszállítók kijutni, mivel a projektben nem szerepel az odavezető út - magyarázta a polgármester.

A bukaresti tervezők eredetileg Szatmárzsadányon keresztül képzelték el a hulladéktároló megközelítését. Ez az útvonal körülbelül 4,5 kilométer hosszan kezdetben a mezőn halad, majd eléri Szatmárnémeti nyugati részét és a városon keresztül folytatódik - nyilatkozta az elöljáró.

Ennél a variánsnál a szemétszállító járművek 10-15 kilométert kéne terheikkel megtegyenek a városon keresztül. Ez a megoldás azért sem életképes, mert az útvonal nagyobb része kis utcákon halad keresztül, amelyeknek infrastruktúrája nem fogja elbírni, hogy évekig szeméttel megrakott tehergépkocsik közlekedjenek arra - fejtette ki Ilyés.

Végül a Szatmárzsadányon áthaladó út tervét elvetették a szakemberek, és a legújabb változat szerint Szamosdob felé, egy megyei úton keresztül bonyolítanák le a szemétszállítást. Az útvonal hossza nagyjából megegyezik a Zsadányon keresztül haladó pálya hosszával, és szükség van a felújítására. 2010 július 16-ig be kell fejezni a projektet, különben hatalmas büntetésekre számíthatunk a Környezetvédelmi Őrség részéről - tette hozzá a polgármester.


Még nem tudni, hogy jutnak a szemeteskocsik az új telepre.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: