2010-03-05 12:39:42• hírek • Tóth Klarissz

Olcsó kozmetikumok veszélyforrása

A közelgő Nőnap alkalmából a férfiak többségében felmerül a kérdés: vajon a virágcsokron kívül, milyen ajándékkal, apró figyelmességgel lepjék meg partnerüket illetve hölgyismerőseiket? A megoldás szinte önmagát adja: édesszájúaknak bonbont, piperkőc nőknek szépítkező, kozmetikai termékcsomagot „szokás" ajándékozni. Természetesen nem mindegy milyet.

Érthető, hogy a gazdasági válságból kifolyólag a szerényebb pénzügyi kerettel rendelkező férfiak „árérzékenyekké" váltak. Sokuk olcsóbb termékek vásárlására törekszik, ez azonban némi veszélyt is rejt magában. A férfiak ugyanis - tisztelet a kivételnek - kevésbé jártasak az elismert női kozmetikumok világában, így feláll annak a veszélye, hogy esetleg egy igen impozánsnak tűnő, mégis olcsó szépségápolási termékcsomagot vásárolnak. Mielőtt bármilyen terméket venne derítse ki, melyik az az márka és termékcsalád, amit hölgyismerőse használ, ugyanakkor minőségileg is helytáll. Amennyiben bizonytalan helyről származó terméket vásárol, nemcsak hölgyismerősét, de Önt is csalódás érheti. A hamisított termékek piacán rengeteg a kínálat. Mielőtt vásárolna, gondolja meg, hogy valóban megéri-e néhány lejnyit spórolni, vagy inkább megbízható garanciális háttérrel rendelkező terméket vásárol.

Ne bízzunk a bizonytalan értékesítőkben. A szatmári piacokon és egyes üzletekben a kétes eredetű termékkategóriák között a Kínából és Ukrajnából származó veszélyes kozmetikai termékek is szerepelnek. Ezek kiszűrése nem kizárólag a fogyasztóvédelmi biztos és a piacfelügyeleti hatóság kötelessége, hanem a vásárlóé is. Ez elsősorban tudatos vásárlást jelent. Mivel az EU-ba érkező import termékek jelentős része továbbra is Kínából érkezik, ezért nem meglepő, hogy a legtöbb veszélyt jelentő termék is innen származik.

A tudatos vásárlás lényegesebb, mint néhány lejnyit spórolni, ezért főleg ajándékok vásárlásakor ne vegyünk azonosíthatatlan, kétes eredetű kozmetikai termékeket, mivel ezek komoly allergiás reakciót válthatnak ki. Az összetétellistán gyakran olyan hatóanyagokat sorolnak fel, amelyek az adott termékben nem-, vagy csak nagyon kis mennyiségben szerepelnek. Ne hagyjuk magunkat becsapni, mivel ezek a tömegkozmetikumok csekély hatást, de annál nagyobb kockázatot jelentenek.


Ne vásároljunk azonosíthatatlan, kétes eredetű kozmetikai termékeket

Ne vásároljunk azonosíthatatlan, kétes eredetű kozmetikai termékeket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: