2009-07-22 12:35:39• hírek • MTI

Nincs többé kopasz fej!?

A kopaszodás főleg a férfiakat sújtja, s nekik is a homlok feletti "skalpjukat" érinti a leginkább. A haj újranövesztésére a brit Intercylex vállalat hajpótló-specialistája, Bessam Farjo szenzációsan gyors és olcsó megoldást dolgozott ki - és alkalmaz máris eredményesen.

Ma már kozmetikai eljárássá egyszerűsödött a kihullott-kikopott hajszálak új hagymák beültetésével történő pótlása. Több nemzetközi és hazai híresség esett már át hasonló beavatkozáson. A gond csak az, hogy az eljárás során mintegy 6000 hagymát kell kiemelni az érintett tarkóján még dúsan növő hajból, majd átültetni a fejbőr már lekopaszodott, dermálpapilla sejtekben elszegényedett részére. Mindez természetesen hosszadalmas, fájdalmas és nagyon drága. (Ezért volt láthatatlan hosszú ideig az egyik nagy európai ország miniszterelnöke, hogy aztán ismét a nyilvánosság elé lépve már "férfias" frizurával folytassa az ország irányítását.)

A Farjo-eljárás lényege, hogy csak száz hajhagymát távolítanak el a páciens tarkójáról, majd klónozással, laboratóriumban sokszorozzák a kívánt számban.

Jóval egyszerűbb, mint bárányokat reprodukálni - nyilatkozta a specialista a szabadalmaztatási eljárás során a Hairstylist nemzetközi fodrászati szaklapban. Elmondása szerint 13 önként jelentkező férfin próbálták ki a megoldást: a 11 hónapig tartó, a vérellátást segítő fejbőrmasszázst is alkalmazó kezelésnek köszönhetően ötüknek újrafejlődött a klónozott hajhagymákból származó haja.

Farjo most azon fáradozik, hogy laboratóriumában önállóan, tehát nem klónozással szaporítva állítsanak elő új hajprodukáló tüszőket és hagymákat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: