2016-03-08 12:36:28• hírek • Szatmár.ro

Nincs több ködösítés: Coica a PSD polgármesterjelöltje

A párt állandó bizottsága több nagyvárosban állított jelölt személyéről is döntött.

Az utóbbi egy évben egymást érték Dorel Coica polgármester egymásnak ellentmondó kijelentései az újabb polgármesteri tisztség megpályázása kapcsán. Egyszer úgy nyilatkozott, hogy 2016-tól másoknak is lehetőséget ad a város fejlesztésére, utána már olyan projektekről beszélt, amit ő a következő mandátumban fog befejezni.

A hétfő késő délután kiadott PSD-s közlemény azonban véget vet a találgatásoknak és ködösítésnek: a párt állandó bizottságának döntése értelmében Coicát küldik harcba az újabb polgármesteri mandátumért. A közlemény szerint a friss döntések között szerepel az is, hogy Besztercén is az eddigi polgármester, Ovidiu Cretu lesz a jelölt.

Coica mellett már számos polgármesterjelölt neve ismert. Az RMDSZ részéről Kereskényi Gábor, a PNL részéről Adrian Cozma, az UNPR részéről Ioan Opris vagy Raul Donca lesz a jelölt. Az NDF Ressler Stefant indítaná, de még tárgyalnak az RMDSZ-szel, a Népi Mozgalom Pártja pedig az egykori polgármestert, Horea Andercót ültetné vissza a városvezetői székbe.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: