2012-08-13 14:05:45• hírek • Kocsis Zoltán

Veszélyben az Olimpia – Románia All Star mérkőzés

Veszélybe került a néhány hete nagy hírveréssel beharangozott mérkőzés az Olimpia labdarúgó csapata és a román válogatott öregfiúk-csapata között. Erről Dan Babut sportigazgató számolt be hétfői sajtótájékoztatóján.

A sportvezető elmondta, hogy a szeptember 3-15 között tervezett eseményre többek között Mihai Gherasim, Ilie Barbulescu, Adrian Bumbescu, Daniel Prodan, Florentin Petre, Mihai Majearu, Jean Vladoiu és Gheorghe Multescu jelezte részvételi hajlandóságát. A listáról hiányoznak azonban a legnagyobb nevek, mint például Ilie Dumitrescu, Gheorghe Popescu és elsősorban Gheorghe Hagi. Velük továbbra is folynak az egyeztetések, „amennyiben viszont nem születik egyezség, akkor nem kerül sor a rendezvényre sem", jelentette ki Babut.

Szó esett a következő szezonról és a klub céljairól is. Az már biztos, hogy az Olimpia a harmadik osztályban folytatja, az viszont még nem, hogy kik lesznek az ellenfelei. A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) másfél héttel ezelőtt ugyan az ötödik csoportba sorolta az együttest további 12 csapat mellé, Babut azonban elmondta: értesüléseik szerint „egy-két csapat a visszalépését fontolgatja". Ez pedig ismét feje tetejére állítaná a teljes harmadosztályt. Az FRF ismét kitolta a kezdési időpontot, jelen állás szerint valószínűleg szeptember 7-én indul a bajnokság. Ott pedig, hangzott el a sajtótájékoztatón, az Olimpia célja egyértelműen a feljutás.

Ezt elősegítendő, a klub még igazol „két-három játékost. A nevüket még nem mondhatom el, annyit viszont elárulok, hogy a második osztályban szerepelnek csapataik és valamennyien szatmáriak", fogalmazott a sportigazgató. Újságírói kérdésre elismerte, hogy papíron az Olimpiának jelenleg egyetlen játékosa sincs. „Igaz, hogy jelenleg senkinek sincs élő szerződése a klubbal. Ám már csak jogi részleteket kell tisztáznunk. Bízom benne, hogy ez a hét folyamán megoldódik".

Babut szerint teljesen átszerveződik az Olimpia utánpótlásképzése. A jövőben Csík Tibor lesz a felnőttcsapat edzője, Ioan „Lulu" Dragomir pedig az ő munkáját fogja segíteni, egyben a junioroknál is tevékenykedik majd. Paul Levente szintén az egyik junior csapat edzője lesz, ám besegít majd a nagycsapatnál is. Ovidiu Suciu lesz az összes korosztály kapusainak az edzője, míg Cristi Popa szintén az utánpótlásban tevékenykedik majd. A klub vezetősége mindent megtesz annak érdekében, hogy meggyőzze Mircea Bolbát: vállaljon ő is feladatot az utánpótlásképzésben. Babut szerint az Olimpiának a jövőben tizenegy ifjúsági csapata lesz, 2013-ban pedig megszületik a B csapat is. A tervek szerint itt szerepelnek majd azok a fiatalok, akik tehetségesek ugyan, de még nem elég érettek ahhoz, hogy a felnőttcsapatban kapjanak helyet.

„Egy jól kidolgozott tervünk van, amelynek a célja, hogy lehetőséget adjunk az itteni fiataloknak valamint hogy megfelelő minőségű utánpótlást biztosítsunk a felnőttcsapat számára", mondta Babut.

A sajtótájékoztatón Babut bemutatta a klub új technikai igazgatóját, Daniel Pascát, míg saját maga jövőbeli funkciójáról nem tudott semmilyen konkrétummal szolgálni. „Talán elnök leszek, vagy alelnök, még nem tudom", jelentette ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: