2015-12-24 11:31:30• hírek • Kocsis Zoltán

Nincs szükség előrehozott választásokra Batizon

Nincs szükség előrehozott választásokra Batizon azt követően, hogy szerdán elhunyt a község polgármestere. A törvény értelmében ugyanis az eddigi alpolgármester láthatja el a polgármester feladatait a jövőre esedékes önkormányzati választásokig.

Iosif Roca polgármester december 23-án hunyt el. A hirtelen megüresedett polgármesteri tisztséget a törvény szerint az alpolgármester, Ioan Muresan töltheti be a választásokig. „A törvény nem teszi kötelezővé az előrehozott választások kiírását. A tanács felhatalmazza az alpolgármestert, aki ellátja majd a polgármester feladatait, betölti teljes hatáskörét", magyarázta a Szatmár.ro megkeresésére Altfatter Tamás alprefektus.

A mindössze 64 éves Iosif Roca december 23-án, szerda délben lett rosszul. Délelőtt még az alpolgármesterrel folytatott megbeszélést az ünnepi teendőkről. A SMURD rohammentő is a polgármesteri hivatal épületéhez érkezett. Hiába próbáltak meg minden tőlük telhetőt, nem tudták újraéleszteni. Roca 2004 óta látta el 3600 lakosú (ebből közel ezer magyar) Batiz polgármesteri teendőit, korábbi nyilatkozatai alapján pedig tavasszal versenybe kívánt szállni a negyedik mandátumért is a PNL színeiben.

„Bátran mondhatom, a megye egyik legjobb polgármestere volt", jegyezte meg az elhunyttal kapcsolatban Altfatter Tamás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: