2010-07-09 18:58:44• hírek • Szatmar.ro

Nincs szükség az egyetemet végzettekre

Továbbra sem történt jelentős változás a szatmári állásajánlatok terén. Az Országos Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség Szatmárnémeti osztályának adatai szerint a megyében jelenleg 246 szabad munkahely van. Ebből 214 Szatmárnémetiben, míg 32 Nagykárolyban vár a betöltésre.

Az egyetemet végzettek számára sajnos ez a hónap sem kedvez, hiszen csupán 6 állás esetében kérik a felsőfokú végzettséget, 188 esetben elégséges a középfokú-, míg 20 betöltendő hely várja azokat, akik semmilyen végzettséggel nem rendelkeznek.

Ahogy az eddigiekben is, most is a varrodai munkákra várják a legtöbb jelentkezőt - az említett 20 végzettség nélküli állás is erre az ágazatra szól, de az olyan ügynökökre is nagy kereslet van, akik házról házra járva termékeket és szolgáltatásokat népszerűsítenek. A hivatalos adatok szerint, az építkezésben jelenleg csupán néhány szabad munkahely van.

Nagykároly munkaerőpiacán sem történt szinte semmi változás, a már többször említett állásokra várják a jelentkezőket.
Felmerülhet a kérdés, vajon mi okozhatja, hogy hónapról-hónapra ugyan azok az állások szerepelnek a munkaerő foglalkoztatási hivatalokban éppen a nagy válság idején, amikor sorozatosan bocsájtják el az alkalmazottakat? Talán vannak olyan cégek, amelyeket igyekeznek távolról elkerülni még a munkanélküliek is, és sokan arra várnak, hogy idővel megfelelőbb munkahelyre tesznek szert. A másik oka annak, hogy ugyanazokba a munkakörökbe keresnek alkalmazottakat majdnem minden hónapban, az lehet annak, hogy a cégek nem nyújtanak olyan körülményeket, amelyekért a munkavállalók hajlandóak lennének dolgozni. Az munkakeresők elvárásai általában ellenkeznek a cégvezetőkével, hiszen igyekszik mindenki olyan állást találni, ahol könnyebb és kevesebb munkáért, többet keresnek, míg a cégtulajdonosok a sok munka, kevés pénz elvét valják.

A komolyabb kereseti lehetőséget még mindig a külföldi munkavállalás nyújtja.

Az Országos Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség az Európai Unió különböző országaiból is közvetít állásokat. Cipruson jelenleg 64 állásra lehet jelentkezni, a cukrásztól kezdve a légkondicionáló berendezések felszereléséig. Az említett országon kívül Dánia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Nagy Britannia, és Málta is várja a vállalkozó szellemű dolgozni vágyókat. A külföldi lehetőségek száma azonban túl csekély ahhoz, hogy kisegítse Romániát a munkanélküliségből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: