2014-05-08 20:52:24• hírek • Szatmar.ro

Nincs pénz, nincs csapat, a Sportklub nem szerepel az ob-én

A hétvégén Bukarestben rendezik meg a felnőtt női párbajtőr országos bajnokságot. A megszokottakkal ellentétben azonban a Szatmárnémeti Sportklub ezúttal nem éremesélyesként várja a tornát. Mi több: részt sem vesz rajta!

Az ok igen egyszerű és igen prózai: a biztos anyagi háttér hiánya. Az előző években Simona Deac-Pop, majd Veres Gréta Bukarestbe került a Steauához, míg idén Amalia Tataran szerződött a fővárosba, a Dinamóhoz. Deac-Pop az elmúlt évben alapemberré vált a válogatottban is, ahol már Tatarannak is megadatott a bemutatkozás lehetősége.

Ilyen körülmények közepette pedig a Csiszár Ferenc, Nagy Lehel edzőpáros azon dolgozik, hogy az eligazolt klasszisok helyére új és méltó tehetségek léphessenek. Ennek jegyében Nagy Lehel a hétvégén Debrecenbe utazik, ahol kadett és junior korosztályú versenyre kíséri el tanítványait, Szép Mártont, Mácska Ádámot, Szilágyi Balázst, Oroian Alexet, Zimán Dávidot, Kató Zoltánt, Coste Teodorát és Pallai Amarilliszt.

Csiszár Ferenc a Sportklub férfi csapatával viszont Splitbe készül. A jövő hétvégi, horvátországi verseny azért lehet fontos Pop Adrian, Szilagyi Adrian és Árkosi Bertalan számára, mert a román szövetség az ott elért eredmények számba vételét követően is dönt arról: ki lesz ott június 7-14-én Strasbourgban, az Európa-bajnokságon.

A fiúkra még egy fontos verseny vár májusban: 27-29-én Szatmárnémeti ad otthont az egyéni országos bajnokságnak, valamint a csapatbajnokságnak is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: