2009-08-28 12:02:32• hírek • Parajdi Andrea

Nincs pénz az intézményeknél

A Megyei Tanács hétfői ülésén fő pontként tárgyalják a tanácsosok az alárendelt intézmények problémáját. A legtöbb helyen ismét pénzhiánnyal küszködnek, így mindenképpen pénzforrást kell találni a fizetések és működési költségek biztosítására.

-A Megyei Tanács több lehetőséget is felvetett arra, hogy honnan lehetne pénzösszegeket elkülöníteni, hogy legalább október végéig elegendő keretet biztosítsunk a hozzánk tartozó tizennyolc intézmény számára - mondta lapunknak Nagy Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács sajtóreferense.

A Megyei Tanács elsődlegesen is abban bízik, hogy a kormány augusztus 29-én, szombaton a költségvetés-kiegészítés tárgyalásakor Szatmár megyének is utal ki összegeket. -Amikor a közelmúltban Emil Boc, miniszterelnök nálunk járt beszámoltunk neki a helyi problémákról. Éppen ezért reméljük, hogy Szatmár megye is felkerül a támogatottak listájára - magyarázza a sajtóreferens.

Abban, az esetben ha nem érkezne kiegészítés a központi büdzséből nem marad más választása a Megyei Tanácsnak, minthogy áttárcsázza saját költségvetését, vagyis, hogy a megye anyagi kiadásait lefaragja. Kevesebbet költenének eszközbeszerzésre, utaztatásra és minden fogyó kellékre, amely a tanácsban dolgozók munkájához szükséges.

-Ezt találtuk a legjobb lehetőségnek, ugyanis a megye tartalékalapjához tényleg csak a végső esetben fogunk hozzányúlni. Az egy olyan alap, amelyet nem szabad kimeríteni, hiszen bármikor történhet a megyében olyan szerencsétlenség, amelynek helyreállítása komoly anyagi ráfordítást igényel - fejti ki Nagy Szabolcs, sajtóreferens.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: