2006-01-05 21:54:05• hírek • Szatmar.ro

Megvitatták a költségvetést

A Megyei Tanács RMDSZ frakciója a polgármesterekkel vitatta meg a költségvetést.

Miután a tavalyi év végén a parlament elfogadta a 2006-os költségvetést, elég sokat kellett várni, míg végül megjelent a Hivatalos Közlönyben – mondta Szabó István a Megyei Tanács elnöke – ezért rendhagyó módon csak idén fogja a tanács a községeknek leosztani.

A gyűlésen a frakciótagok meghallgatták az RMDSZ-es és Német Demokrata Fórumos polgármesterek és alpolgármesterek véleményét, hogy hogyan, milyen kritériumrendszer alapján osszák el a magyar községeknek  járó szeletet. Általános vélemény volt, hogy figyelembe kell venni a lakosság számát, de több tanácsos is amellett érvelt, hogy azok a községek, ahol a saját bevétel is a lehetőségekhez képest számottevő, azok megkülönböztetetten legyenek kezelve, mert ahol még az adókat sem hajtják be, ott a támogatást sem érdemlik meg.

A tanácsosok javasolták egy külön alap létrehozását, amit a községek majd külön megpályázhatnak, bizonyos prioritást élvező beruházások megvalósítására, illetve résztámogatására.

Mint kiderült, az idei költségvetés sem jobb, mint a tavalyi, illetve csak nagyon minimális növekedés mutatkozik, de a tanácsosok ígérete szerint megpróbálják a maximumot kihozni belőle.

A közigazgatási törvény módosulása értelmében, valószínűleg ez az utolsó év, amikor ilyen módon lesz elfogadva a költségvetés, jövőre már a decentralizáció elveivel ellentétesen, sokkal több pénzről egyenesen a kormány fog dönteni.

Szatmár.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: