2009-01-07 15:11:35• hírek • Szatmár.ro

Nincs ok az aggodalomra

Radu Bud prefektus Dumitru Godancaval, a Transgaz szatmári kirendeltségének vezetőjével, illetve Vasile Andreicaval, az E-ON Gaz Szatmár Megyei Operacionális Központjának vezetőjével tartott megbeszélést szerdán az Ukrajnából érkező földgázvezeték december hetedikei lezárása miatt.

A gázkrízis oka, - mely egész Európát érinti - az orosz-ukrán gázvita, ugyanis az ukrán Naftogaz kitart amellett, hogy 201 dollárt fizet ezer köbméterenként az orosz földgázért, és ezer köbméterenként és száz kilométerenként 2,05 dollárt kér a Gazpromtól tranzitdíjként az Európába tartó orosz gázexport után. Az árvita miatt a két országnak nincs az idei évre érvényes szerződése, így Oroszország január 1-től beszüntette Ukrajna földgázellátását. Ahogyan arról már bizonyára értesültek olvasóink, ennek következtében a Szatmár megyei aranyosmeggyesi állomás is leállt.

Szerdán Radu Bud prefektus közös megbeszélést tartott Dumitru Godancaval, a Transgaz szatmári kirendeltségének vezetőjével, illetve Vasile Andreicaval, az E-ON Gaz Szatmár Megyei Operacionális Központjának vezetőjével. Godanca és Andreica egyet értettek abban, hogy a lakosságnak nem kell aggódnia a földgázellátás miatt. „Az ukrajnából érkező vezeték lezárása miatt nem kell majd nélkülöznie a lakosságnak, annál is inkább, mivel a Szatmár megyei főbb ipari fogyasztók nem kezdték meg aktivitásukat és ha úgy alakul, megtörténnek a megfelelő gáznyomás biztosítása érdekében szükséges intézkedések"- hangzott el a megbeszélésen.

Radu Bud prefektus mindkét vezetőt arra kérte, hogy folyamatosan tájékoztassák a további fejleményekről, hogyha mégis gond lenne, időben tudjon támogatást kérni az illetékesektől.

Az aranyosmeggyesi gáztelepnél járt szerda délután a Szatmár.ro is, ahol képeket is készítettünk, igaz, csak a kerítésen kívülről, ugyanis sem tévéseket, sem más újságírókat nem engedtek be a telep területére.

Az aranyosmegggyesi gáztelep

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: