2011-10-21 18:35:40• hírek • Szatmar.ro

„Nincs mese, kötelező a győzelem”

A listavezető Szatmárnémeti Olimpia fogadja szombat délután (15.00 órai kezdettel) a tökutolsó Beszterce II együttesét a labdarúgó bajnokság harmadik osztályának hatodik csoportjában. Országos egyes, mondanák a sportfogadók, ha lehetne fogadni a találkozóra.

„Nincs mese, kötelező a győzelem, más variánst el sem tudunk képzelni", mondta a meccs előtt Csík Tibor, a szatmáriak vezetőedzője is. Nem véletlenül, hisz ha csak a statisztikát vesszük alapul, akkor minden az Olimpia mellett szól. A sárga-kékek eddig valamennyi meccsüket megnyerték saját közönségük előtt, míg a Beszterce az első forduló óta képtelen nyerni. A második osztályba száműzött Gloria második számú csapata a nyitófordulóban a Tatrangot győzte le, azóta viszont csak egy Zilah elleni döntetlenre volt képes, az összes többi találkozóját elveszítette.

Apropó Zilah - a szilágysági együttes pénteken 2-1-re legyőzte a Zalatnát a 10. fordulóban és ideiglenesen átvette a vezetést a tabellán. Nem csak ők, de a Corona is az Olimpia elé került, a brassóiak a Nyárádtőt múlták fölül 4-1 arányban. Amennyiben viszont az Oli hozza a szombati kötelezőt, akkor ismét visszaszerzi az első helyet.

„Most, hogy az élen állunk, a fiúkon is nagyobb a nyomás, mivel nagyobbak az elvárások is. Pillanatnyilag ezt a pszichikai tényezőt kell tudnunk kezelni" - fejtette ki Csík.

A mesternek azért kicsit fájhat a feje, mivel sárga lapjai miatt nem számíthat Florin Muresanra. A csapatkapitányt vélhetően Heil pótolja majd a védelem tengelyében.

A 10. forduló már lejátszott meccseinek eredményei:
Aranyosgyéresi Seso-Kolozsvári Universitatea II 3-1
Marosvásárhelyi FCM II-Kolozsvári Sănătatea 1-0
Zilahi FC-Zalatnai CS 2-1
Szászfenesi Unirea-Dési Unirea 2-0
Brassói Corona-Nyárádtői Unirea 4-1
Kolozsvári CFR II-Tatrangi Unirea 2-1
Szombati meccsek:
Olimpia - Beszterce II 15.00
Jád - Szászrégen

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: