2008-10-21 15:06:06• hírek • Balogh Anita

Az egészséges életmódra nevelik a gyerekeket

Az Élelmezés Világnapja alkalmából a Balcescu-Petőfi általános iskola pedagógusai nagyot gondoltak: egy héten keresztül előadásokkal és játékokkal hívják fel a figyelmét a diákoknak az egészséget életmód fontosságára.

A programsorozat az I.-IV. osztályosok körében egy kiállítással vette kezdetét, amelyen a kisdiákok által gyümölcsökből, zöldségekből készített ''szobrok'' tekinthetők meg. A burgonya sündisznók és töklámpások készítése mellett a gyerekeknek könnyed hangvételű előadásokon beszélnek a táplálkozás fontosságáról.

A nagyobb osztályosok természetesen már komolyabb előadásokon vesznek részt, amelyet biológusok, táplálkozási szakemberek tartanak. Bár az általános iskolások meglehetősen sokat mozognak, már most fontos, hogy tudatosuljon bennük: a későbbiekben sem szabad ehanyagolniuk a mozgást, hiszen az elengedhetetlen az egészségük megőrzéséhez.

A hét folyamán a gyerekek azt is megtanulják, hogy nem mindegy mit esznek, hiszen a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával könnyen hozzá tudnak jutni a napi vitamin-szükséglethez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: