2010-10-22 11:26:01• hírek • Szatmar.ro

Nincs mérgezésveszély Szatmárnémetiben

Úgy tűnik igyekeznek betartani az élelmiszer-biztonsági szabályokat azok a kereskedelmi egységek vagy feldolgozók, akik élelmiszerekkel foglalkoznak. Az elmúlt hét során ugyanis a 71 ellenőrzésből mindössze két esetben kellett pénzbírságban részesíteni az illetékeseket.

Az Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Hatóság az elmúlt egy hét alatt 71 ellenőrzést végzett a különböző kereskedelmi egységekben valamint gazdaságoknál. Ezek közül mindössze ketten kaptak pénzbüntetést az élelmiszer-biztonsági szabályok be nem tartása miatt összesen 2100 lej értékben, két egységet pedig figyelmeztetésben részesítettek.

Az október 15. és 22-e közötti razziák során 120 kg disznóhúst is lefoglaltak 1400 lej értékben, mivel trichinózisos betegséget fedeztek fel rajta.

Az Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Hatóság alkalmazottai élelmiszerraktárakat, közélelmezési egységeket, iskolai kantinokat, óvodákat, piacokat, pékségeket, kávézókat, élelmiszer-csomagoló vállalatokat, hús és tejfeldolgozókat, szárnyas-farmokat, állatpatikákat és lakosok gazdaságait is felkerestek a hét során, hogy szemügyre vegyék, minden az előírások szerint zajlik-e.

Büntetést adtak beazonosítatlan állatok szállítása miatt, azaz a tulajdonos nem rendelkezett semmilyen állatorvosi irattal a jószágról. Egy másik gyakori probléma az élelmiszerek nem megfelelő tárolása, valamint a higiéniára vonatkozó szabályok be nem tartása.

Az Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Hatóság továbbra is folytatja tevékenységét az emberek egészségének megőrzése érdekében, hiszen egy kis nemtörődömséggel, vagy figyelmetlenséggel sokak egészségét veszélyeztethetik az élelmiszerekkel foglalkozó feldolgozó egységek. A hétvégén a piacokat keresik fel az élelmiszer-biztonsági ellenőrök.


120 kilogramm disznóhúst foglaltak le
120 kilogramm disznóhúst foglaltak le


Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: